Soustředění Divadla vod studny

16.04.2013 10:00

Po loňském prvním soustředění jsme se rozhodli, že takovouto akci podnikneme i letos. Opět jsme měli naplánováno, že pojedeme do Švihova u Drslavic na Šumavě, ale tamější kotel v domě byl proti a tak jsme museli hledat náhradní řešení, které bylo na světě téměř okamžitě, za což patří velký dík Domče Zahálkové a zejména manželům Eklovým, kteří nám poskytli azyl v jejich horské chatě v Nové Vsi nad Nisou.

Příjezd na místo byl naplánován na pátek 5. dubna a skutečně se tak stalo. Bohužel první den nebylo dost času na to zkoušet a tak jsme tuto činnost nechali až na sobotu, kde proběhlo tzv. dvoufázové zkoušení. Nejprve dopolední první část hry a pak odpoledne druhá část. To vše po vydatném obědu od mistrů kuchařů Tomáše Matějky a Libora Stoklasy a procházce po okolí.

Oba večery jsme věnovali tmelení kolektivu a občasnému popíjení. Velké poučení si odnesl zejména Románek Hanuš, který už ví, že pivo se kladivem opravdu blbě otvírá a že krom otevřeného piva se dá otevřít i pár prstů. Po drobném ošetření byl opět ve formě a mohl se těšit, jako všichni ostatní, na nedělní dopolední zkoušku.

Po poslední zkoušce proběhl lehký obídek (dojídání zbytků) a hromadný návrat k domovu.

Ještě jednou děkujeme manželům Eklovým a musíme konstatovat, že chalupa je moc krásná a hodně se nám tam líbilo.

Fotogalerie ze soustředění je na našem divadelním rajčeti.