Otevírali jsme sál v Modleticích. Bude tam i koncert

13.12.2013 10:04

Modletice - Divadlo vod studny mělo v pátek 6. prosince tu ohromnou čest, že mohlo být prvním uměleckým celkem, který se ukázal na prknech, která znamenají Modletice. V 19 hodin byl totiž po dlouhých letech znovu otevřen sál Modletického zámku, který prošel velmi náročnou, a jistě i nákladnou, rekonstrukcí, o kterou se postaraly majitelky zámku. Divadlo vod studny tak může hrát opět na domácí půdě a je nutné podotknout, že je to půda krásná. Dalo by se říct, že takové prostředí nemají snad ani v Praze.

DVS určitě nebude jediná kulturní akce, která se v zámeckém sále bude dít. Hned 22. prosince mají diváci možnost shlédnout předvánoční dvojkoncert skupin Cross Country a Petra Erneyi Quartet. Prvně jmenovaná skupina není pro modletického diváka vůbec cizí, protože jí zná z festivalu Modletické zvonění. Navíc zpěvačka Bajda Fialová vystupovala v naší obci na dětských dnech a děti jí znají i z letních táborů, kde úspěšně plní roli oddílové vedoucí. Kytarista a frontman skupiny Jirka Mašek je Modleťák, který je zároveň dvorním zvukařem již zmíněného festivalu. Nemalou pomoc mu přitom dělá jeho manželka Zuzka, která v Cross Country hraje na klávesy. Kromě výše zmíněných můžete vidět u nástrojů i Lukáše Bundila, který je naturalizovaným Dobřejovákem.

Nenechte si ujít předvánoční koncert a přijďte zpomalit v uspěchané době adventu. Cena vstupného je 150 Kč. Divadlo vod studny doporučuje.